Dagopvang Daya Mina

Daya Mina is dagopvang voor iedereen met een geestelijke handicap tot 35 jaar. Daya Mina is opgericht in 1970. Momenteel zijn er ruim 80 studenten. Er werken zes zusters en acht andere medewerkers. Er is een speciaal programma ontwikkeld voor jonge kinderen tussen 4 en 6 jaar.

Dezelfde mogelijkheden als gezinshuizen

Daya Mina biedt dezelfde ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden als het interne programma van Supem Uyana. Ook nu wordt een speciaal programma samengesteld door goed opgeleide medewerkers. Het op maat gemaakte programma omvat, indien mogelijk, onderwerpen als rekenen, taal, gezondheidsleer en sociale vaardigheden. De kinderen krijgen les in het ontwerpen en maken van ansichtkaarten, kaarsen en woondecoratie, en leren tuinieren en timmeren. Dansen, zingen en handwerken zijn dagelijkse activiteiten op Daya Mina.

Inspiratie voor andere deskundigen

Omdat dit project in de hoofdstad ligt, is het goed bereikbaar voor leerkrachten uit het speciaal onderwijs, deskundigen en vrijwilligers. Bezoek van deze groepen komt dan ook regelmatig voor. Hierdoor kunnen wij onze kennis en ervaring delen met anderen.

Ondernemende meisjesscouts

Daya Mina heeft een van de meest ondernemende meisjes scoutinggroepen. Zij werken nauw samen met de Sri Lanka scoutingvereniging voor meisjes. De scouts van Daya Mina zijn bijzonder actief in het helpen van anderen. Naast de gewone scouting activiteiten als kamperen, zingen en dansen rond het kampvuur zorgen zij goed voor de omgeving.

Kinderopvang

De laatste aanwinst binnen de Supem Uyana groep is Hikkaduwa. Dagelijkse kinderopvang voor geestelijk gehandicapte kinderen uit de directe omgeving vanaf 3 jaar. Hiervan maken circa 30 kinderen per dag gebruik. De kinderen hebben dezelfde onderwijsmogelijkheden als de inwonende kinderen. Daarnaast krijgen zij maaltijden, activiteiten en medische zorg aangeboden.

Jewel of love

daya mina logo