Gezinshuizen Supem Uyana

Supem Uyana bestaat uit kleine woongroepen in gezinshuizen. De bewoners zijn kinderen en jongvolwassenen met een geestelijke handicap. Kinderen kunnen al vanaf 4 jaar naar een groep. Jongens mogen tot hun 14e blijven en meisjes tot ze 21 zijn. Er wonen op dit moment meer dan 65 kinderen en jongvolwassenen in Supem Uyana. Het gaat hierbij om geestelijk gehandicapten die ontwikkelingsmogelijkheden hebben.

Woongroep als familie

Elke woongroep functioneert als een familie. In elke groep zijn maximaal tien jongens en meisjes met twee ‘tantes’ en een zuster. In een gezinshuis kunnen cliënten zich in een gezellige en veilige omgeving ontwikkelen. Er zijn vier familiegroepen in Supem Uyana. De oudere meisjes wonen in een aparte woning en worden aangemoedigd het personeel te helpen met het huishoudelijke werk.

Programma op maat

Kinderen gaan naar school waar een speciaal programma is samengesteld door goed opgeleide medewerkers. Het op maat gemaakte programma omvat, indien mogelijk, onderwerpen als rekenen, taal, gezondheidsleer en sociale vaardigheden. De kinderen krijgen les in het ontwerpen en maken van ansichtkaarten, woondecoratie, tuinieren en timmeren.

Jaarlijkse evenementen

Elk jaar is er een sportdag, een concert en een tentoonstelling met verkoop van het handwerk. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan creatieve activiteiten zoals muziek, dans en handenarbeid. Deze activiteiten geven de kinderen veel mogelijkheden zichzelf creatief te uiten.
Supem Uyana verzorgt een jaarlijkse training voor leraren van geestelijk gehandicapten. Ook geven zij voorlichting aan ouders, familie en vrienden.

Jewel of love

daya mina logo